AMSTERDAM - Rocker Tommy Lee wordt voor de rechter gesleept door zijn voormalige assistent.

Michael Anthony Sullivan beweert onder meer dat de 49-jarige Mötley Crüe-drummer hem niet genoeg betaald heeft en eist nu minstens vijftigduizend dollar van hem.

Sullivan zegt te hebben gewerkt voor Tommy Lee als onder meer chauffeur, boekhouder, butler, kok, bodyguard en babysitter. Zijn werkzaamheden zouden tachtig tot honderd uur per week in beslag hebben genomen, maar compensatie voor overwerk bleef volgens hem achterwege.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn gekomen van media- en entertainmentwebsite The Wrap.

Salaris

Tommy Lee zou ook onterecht geld hebben ingehouden op het salaris van zijn voormalige assistent. Toen de rocker Sullivan vroeg bij hem in te trekken zou hij onaangekondigd duizend dollar per maand voor huur van zijn loon hebben ingehouden, ook toen hij alweer uit het huis was vertrokken. Naar verluidt liet Tommy Lee hem ook onterecht opdraaien voor telefoonkosten en autoschade.

Nadat Sullivan niet langer in dienst was van Tommy Lee zou de Mötley Crüe-drummer hem hebben zwart gemaakt. Sullivan beweert daardoor verschillende klussen te zijn misgelopen en te worden bemoeilijkt bij mogelijk toekomstige mogelijkheden. Tommy Lee heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.