AMSTERDAM - Adele heeft op haar mobiele telefoon een applicatie gedownload waarmee ze kan communiceren met haar omgeving. De zangeres moet haar stem absolute rust geven.

De app leest berichtjes voor die de zangeres zelf typt. "Ze gebruikt de pratende app om koffie te kopen bij Starbucks en een taxi te bestellen", vertelt een bron aan de Britse tabloid The Sun.

"Dat is veel makkelijker dan alles op te moeten schrijven en aan mensen te laten lezen."

Operatie

De Britse is onlangs geopereerd wegens stemproblemen. Eerder was ze daardoor al genoodzaakt al haar nog in 2011 geplande concerten af te zeggen. Adele mag nog niet praten, dus maakt ze gebruik van haar telefoon om duidelijk te maken wat ze nodig heeft.

De 23-jarige zangeres verblijft momenteel nog in Boston, waar de operatie plaatsvond, tot ze van haar doktoren toestemming krijgt om terug te vliegen naar Engeland.

Positief

"Bedankt dat jullie aan me denken en voor alle beterschapswensen. Het gaat heel goed; ik ben ontspannen, gelukkig en erg positief over alles", schrijft ze op haar blog. "De operatie ging goed en ik wacht nu op mijn gemak tot ik weer naar huis mag."