AMSTERDAM - De erfgenamen van Elvis Presley worden aangeklaagd door een vrouw die beweert dat ze de 'ware dochter' is van de zanger.

De Zweedse vrouw Lisa Johansen eist 130 miljoen dollar van de familie Presley vanwege laster en het toebrengen van emotionele schade.

Johansen schreef de in 1998 verschenen biografie I, Lisa Marie: the True Story of Elvis Presley's Real Daughter, waarin ze probeert te bewijzen dat zij de echte dochter van de popster is. Lisa Marie Presley heeft haar identiteit gestolen, stelt zij.

In haar boek legt de Zweedse uit hoe Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis, de Verenigde Staten verliet na de dood van de zanger in 1977. Vanwege haar veiligheid was Johansen naar eigen zeggen gedwongen een andere identiteit aan te nemen.

Kwaad bloed

Johansen verscheen enkele maanden geleden op Graceland op de sterfdag van Elvis, wat kwaad bloed zette bij de familie van de King of Rock and Roll. Ook drong ze er bij autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk op aan dat die haar zaak nogmaals zouden onderzoeken. De familie Presley nam advocaat Marty Singer in de arm, die een waarschuwingsbrief schreef naar Johansen.

De Zweedse vrouw reageerde daarop met de aanklacht, die ze volgens het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter vorige week indiende in Tennessee, de Amerikaanse staat waarin Graceland ligt. Johansen beweert onder meer dat ze wordt geïntimideerd door de Presleys en dat ze leugens over haar verspreiden.

Mogelijk wordt het mysterie rond de ware identiteit van Johansen snel opgehelderd. Volgens een van de documenten die ze heeft ingediend bij de rechtbank, heeft ze vorig jaar een dna-test ondergaan.