AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart is het gelukkigst als ze haar rol als moeder kan afwisselen met werk. Thuis zitten is niets voor de 33-jarige presentatrice. Ook haar echtgenoot, voetballer Rafael van der Vaart, ziet Sylvie het liefst een druk leven leiden.

Rafael moedigt haar aan, vertelt Sylvie in haar column in Grazia. "Hij vindt het heerlijk dat ik mijn eigen ding doe. Daardoor kan ik zonder wrijvingen het leven leiden dat ik het allerleukste vindt: een combinatie van mijn gezin en carrière."

Ze is erg gelukkig met de invulling van haar leven. Toch is het volgens Sylvie onvermijdelijk om als werkende moeder geen schuldgevoelens te hebben.

"Ik heb mooie herinneringen aan mijn moeder die altijd thuis was voor mij en mijn broertje, maar aan de andere kant is er ook het besef dat de tijden zijn veranderd."

Sylvie woont met haar man en zoon Damian in Londen. Rafael van der Vaart speelt daar bij voetbalclub Tottenham Hotspur. Sylvie is vooral werkzaam in Duitsland als presentatrice voor programma als Das Supertalent en Let's Dance.