AMSTERDAM - Door te geloven in een God die altijd bij haar is, voelt actrice Hanna Verboom zich nooit eenzaam. "Ik geloof trouwens absoluut niet in religie", maakt Verboom duidelijk.

"Religie is bloedlink, de bron van veel kwaad en staat haaks op spiritualiteit", zegt de actrice in een interview in Grazia.

Verboom gelooft echter wel in een scheppende kracht. "Voor mij betekent dat het hebben van een relatie met een God die me steunt en die bij mijn dagelijks leven hoort. Het is een soort ongewoon gesprek dat zich afspeelt in mijn hoofd."

Volgens de in Afrika opgegroeide vrouw heeft iedereen wel eens van die momenten dat je voelt dat er meer is. Dat noemt zij extreme geluksmomenten en déjà vu’s.

Relatie

De vraag of Verboom zich wel of niet eenzaam voelt, is een gevolg van het feit dat de actrice geen relatie heeft. "Ik ben niet op zoek, maar wil ook niet alleen blijven", vertelt ze.

"Ik geloof in de liefde, maar wil geen compromissen sluiten. Liefde is iets waarvoor je de tijd moet nemen en ik vind het vaak iets te veel McDonalds, terwijl het juist een enorm goede Franse traiteur moet zijn."

Complex

Verboom heeft eerder drie relaties gehad. Met deze drie mannen is ze naar eigen zeggen nog steeds goed bevriend. "Mannen zijn sowieso leuker dan vrouwen. Die zijn veel complexer."

Vanaf deze maand staat Verboom op de planken met De Eetclub. Volgend jaar is ze te zien in onder meer Gone Back en Quiz met Pierre Bokma en Barry Atsma.