AMSTERDAM - Tygo Gernandt kan het nog steeds goed vinden met zijn ex-vriendinnen. Een eventuele nieuwe geliefde moet daar volgens de acteur wel mee om kunnen gaan.

Zes van Gernandts exen zijn actrices. "Ik ga heel goed met ze om", zegt de 37-jarige acteur deze week in Viva.

"Soms ben ik op een feest of op een première waar vier exen zijn. Die ik allemaal nog steeds lief vind. Als je niet in dit wereldje zit, is dat misschien moeilijk te begrijpen. Ik kan me voorstellen dat een vriendin dan denkt: wat staat hij nou amicaal te doen met Anna? Of: waarom zoent hij Eva op de mond?"

Seks

Gernandt heeft sinds de breuk met actrice Eva van de Wijdeven geen serieuze relatie meer gehad. Maar over een gebrek aan intimiteit heeft hij niet te klagen, zegt hij in het tijdschrift. "Als je single bent, heb je soms meer seks dan wanneer je een relatie hebt."

Zo maakt de acteur als het om seks gaat regelmatig gebruik van zijn status als acteur. "Nee, dat is niet erg. Ik ben weleens wakker geworden met op mijn kussen een briefje met: 'Dankjewel, gister had ik Chris Zegers'. Dan ben ik niet beledigd. Waarom zou ik? Ik heb een leuke nacht gehad, zij heeft een verhaal voor haar vriendinnen."

Bekend

Toch is het niet altijd handig om bekend te zijn, vindt Gernandt. Doordat mensen menen een beeld van hem te hebben, knappen meisjes soms ook op hem af.

"Drie maanden geleden ontmoette ik iemand die ik enorm leuk vond. Echt leuk. Ze was bij me thuis en daar was ik mezelf. Lief en attent. Ze vroeg: 'Waarom doe je zo?' Omdat ze zag dat ik buiten de deur een stoere jongen was, verwachtte ze dat ook als we alleen waren. Ze vond vooral de acteur Tygo leuk. Dat is verdrietig. En lastig, want dan werkt het dus niet."