AMSTERDAM - George Michael wordt 24 uur per dag omringd door zijn familie en vrienden. De vader, zussen, ex en vriend van de 48-jarige Michael waken bij de zieke zanger.

Michael werd vorige week in een ziekenhuis in Wenen opgenomen met een longontsteking.

Michaels huidige vriend, haarstylist Fadi Fawaz, zit al sinds vorige week maandag aan Georges bed. De 75-jarige vader van de zanger en zijn twee zussen zijn later naar Oostenrijk gevlogen om hem bij te staan.

Ook Michaels ex, kunsthandelaar Kenny Goss, waakt over de zanger. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph dinsdag.

Stabiel

Op doktersadvies houdt George bedrust en heeft hij de rest van zijn tournee afgelast. Artsen laten weten dat het langzaamaan beter gaat met de zanger, wiens toestand inmiddels stabiel is.

"George Michael heeft een zware longontsteking", laat een van de specialisten weten. "De behandeling slaat aan. Hoe lang hij moet herstellen, is op dit moment niet in te schatten. Naast medische behandeling, is complete rust noodzakelijk."

Optreden

George Michael had tot vlak voor kerst moeten optreden. Concertorganisatoren zijn nog druk bezig nieuwe data te zoeken voor de geschrapte shows.

Of Michael iets overhoudt aan de longontsteking, is niet duidelijk. Een arts suggereert in boulevardkrant The Sun dat Michaels stem mogelijk wordt aangetast door beademingsapparatuur.