AMSTERDAM - Arie Boomsma is impulsiever nu hij weer vrijgezel is. De 37-jarige presentator, die zijn relatie vorig jaar na veertien jaar zag stranden, vindt dat juist positief.

"Ik ga nu vaker spontaan mee naar een feestje of afterparty", vertelt Arie aan 100% NL Magazine.

Toch vindt Boomsma zichzelf geen feestbeest. "Ik heb niet het gevoel dat ik extra veel aan het feesten ben", zegt de presentator. Wel voelt Boomsma zich onrustiger.

"Er zit meer onrust in het vrijgezel-zijn. Maar dat is ook wel goed voor mij, het maakt me wat impulsiever."

Boomsma vindt het lastig om een nieuwe liefde te vinden nu hij bekend is. "Het vrijblijvende is eraf. Ook in het leggen van nieuwe contacten is het lastig, omdat er meteen zo'n druk op ligt. De onbevangenheid is een beetje verdwenen."

Verliefd worden

Bovendien is verliefd worden niet makkelijk voor Arie. "Er moet een bijzondere klik zijn." Wat Boomsma precies zoekt, kan hij niet onder woorden brengen.

"Het is geen checklist die je af kunt vinken. Ik vind humor belangrijk. De manier waarop ze beweegt. Maar ik weet ook: een verliefdheid kan alles omgooien."

Hoewel Arie nog steeds vrijgezel is, hoopt hij oud te worden met een vrouw aan zijn zijde. "Het liefst wil ik toch mijn leven met iemand delen, want ik denk dat daarin echt geluk schuilt."