AMSTERDAM - Miley Cyrus heeft weer eens voor ophef gezorgd. De 19-jarige zangeres en actrice riep tijdens haar verjaardagsfeestje dat ze 'een stoner' is.

Cyrus raakte vorig jaar in opspraak nadat ze was gesnapt met een waterpijp aan haar mond.

Een woordvoerder van Miley doet het voorval af als een 'sarcastisch grapje'. "Het hele voorval is uit z'n verband gerukt", laat hij weten aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"Je weet dat je een stoner bent als je vrienden een taart met de afbeelding van Bob Marley voor je laten maken", zei Miley tijdens haar partijtje. "Dan weet je pas dat je veel te veel wiet rookt."

Kelly Osbourne

Het verjaardagsfeestje, dat vorige week plaatsvond, werd georganiseerd door Kelly Osbourne. De realityster was er als de kippen bij om haar vriendin Miley te verdedigen.

"Na Miley's waterpijpincident zijn we haar voor de grap Bob Miley gaan noemen", twitterde Kelly zondag. "De taart was ook een grap."

Waterpijp

Cyrus werd in december in verlegenheid gebracht toen een video waarop te zien is dat ze aan een waterpijp lurkt op internet werd geplaatst. In de waterpijp zat salvia, een plant waarvan je gaat hallucineren.

Miley, die vorige week donderdag haar 19e verjaardag vierde, zorgt met enige regelmaat voor ophef. Zo verzorgde ze een paaldansact en lekten pikante kiekjes van de toen nog minderjarige zangeres en actrice uit.

Cyrus, bekend dankzij de Disney-serie Hannah Montana, trakteerde haar homoseksuele producent bovendien en plein public op een lapdance.