AMSTERDAM - Geen crashdiëten of overuren in de sportschool voor Jessica Alba. Drie maanden na de geboorte van dochter Haven is ze al terug op haar oude gewicht.

Daar heeft ze helemaal niet hard voor hoeven te werken, beweert de 30-jarige actrice aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

"Ik kwam niet zo veel aan tijdens deze zwangerschap. Dat scheelde een hoop." Dat de kilo's er niet aanvlogen, heeft de ster naar eigen zeggen te danken aan zwangerschapsyoga. Na de bevalling zijn het vooral 'gezonde keuzes' geweest die de actrice weer slank kregen.

"Ik ben langzaamaan begonnen met sporten. Alles was veilig en goedgekeurd door de dokter." Echt hard beweert ze niet te hebben gewerkt voor het verliezen van de extra pondjes. Toch stond de Sin City-ster twee weken na de geboorte van haar tweede dochter al in de sportschool. Ze is er nog steeds vier dagen per week te vinden.

Haven Garner is het tweede kind van Jessica Alba en haar 32-jarige man Cash Warren. Kort na hun bruiloft in 2008 werd dochter Honor Marie geboren. Alba leerde Warren kennen op de filmset van Fantastic Four, waar hij als assistent-regisseur werkte.