AMSTERDAM - Angelina Jolie staat bekend om haar ruige verleden, waarin ze experimenteerde met drugs en aan zelfverminking deed. De actrice is daarom dankbaar dat ze nog leeft.

Jolie weet dat haar experimenten met onder andere coke, ecstasy en heroïne heel anders hadden kunnen aflopen, vertelt ze in het tv-programma 60 Minutes.

''Ik heb heftige, donkere tijden meegemaakt en ik ben er nog. Ik ben niet jong gestorven, dus ik heb echt geluk gehad. Er zijn genoeg andere artiesten en jonge mensen die zulke dingen niet hebben overleefd.''

''Ik heb de meest gevaarlijke dingen gedaan. Om heel veel redenen zou ik hier eigenlijk niet meer moeten zijn. Ik denk regelmatig aan die momenten waarop ik te ver ging'', gaat ze verder.

Bekijk de video

De actrice, die samen met partner Brad Pitt zes kinderen opvoedt, vertelt dat haar leven in rustiger vaarwater terecht is gekomen, maar dat ze altijd een wilde kant zal hebben.

“Ik ben nog steeds een bad girl, dat zit in me. Maar die kant is nu onder controle, die is van Brad. Of van onze avonturen samen.”