AMSTERDAM - Ricki Lake is in totaal meer dan negen kilo kwijtgeraakt dankzij Dancing with the Stars.

De actrice is afgevallen dankzij de vele trainingsuren die ze maakte voor het dansprogramma, waarvan ze dinsdag in de finale staat. Lake past naar eigen zeggen inmiddels kledingmaat 34.

Haar danspartner Derek Hough is blij dat hij Lake mag begeleiden. "Ze is flink afgevallen. En we hebben geweldige cijfers gekregen", vertelt de danser aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"We hebben een aantal gedenkwaardige dansroutines laten zien. Dat is voor mij belangrijker dan winnen."

Lake vindt het prima als ze het dansprogramma niet wint. "Het voelt alsof ik al gewonnen heb, ik ben al verder gekomen dan ik ooit had verwacht", vertelt de 43-jarige. De presentatrice gaat na het programma trouwjurken passen.

Bekijk Ricki Lake tijdens Dancing with the Stars:

Huwelijk

Lake, die al jaren kampt met overgewicht, wilde eerst de overtollige kilo's kwijt voor ze zich in de jurk voor haar aanstaande huwelijk hijst. Lake is verloofd met sieradenontwerper Christian Evans.

"Het leven is al mooi, maar ik ga er helemaal voor in de finale. De anderen zijn geweldige tegenstanders", zegt Lake over realityster Rob Kardashian en oorlogsveteraan J.R. Martinez. De finale van Dancing with the Stars wordt dinsdag uitgezonden in de Verenigde Staten.

Ricki Lake valt af