AMSTERDAM - Rob de Nijs (69) trekt zich niets aan van de vele kritiek over zijn aanstaande vaderschap. Hij vindt het absoluut niet egoïstisch om op zijn leeftijd nog een kind te krijgen.

Dit zegt de zanger in een interview met Story. Over vier maanden krijgen Rob en zijn vrouw Henriëtte de Nijs voor het eerst gezamenlijk een baby na twee miskramen en zeven ivf-behandelingen.

Na de bekendmaking van de zwangerschap luidde de kritiek dat De Nijs egoïstisch zou zijn door op zo’n hoge leeftijd nog een keer vader te worden.

"Ik geef juist mijn pensioen en vrijheid op om met mijn vrouw een gezin te stichten. Dat is allesbehalve egoïstisch", zegt hij.

"Als zeventigjarige sta ik straks middenin de nacht mijn kind te voeden, luiers te verschonen en loop ik achter de kinderwagen. Ik heb alles voor mijn kind over."

Zijn vrouw voegt eraan toe dat het tweetal los van de kritiek over de zwangerschap ook veel steunbetuigingen heeft gehad.

Carrière

Als de baby er straks is gaat De Nijs gewoon door met werken. "Maar wekelijks in het theater staan is niet meer te doen. Mijn leven wordt eigenlijk steeds huiselijker", vertelt de acteur.

De Amsterdammer zegt dat er plannen zijn om een documentaire over zijn leven te maken. "Als ik er niet meer ben, dan heeft ons kindje nog steeds alle mogelijkheden om mij goed te leren kennen."

De vrouw van de zanger raakte zwanger via een ivf-behandeling en is half maart uitgerekend. De Nijs heeft uit zijn huwelijk met actrice Belinda Meuldijk twee zoons.