AMSTERDAM - Kasper van Kooten wil absoluut ooit nog eens vader worden. De 39-jarige cabaretier zegt het erg jammer te vinden als hij het vaderschap niet mee zou maken.

“Los van of het biologisch nog kan, zou ik niet net als Rob de Nijs op mijn vijftigste of 69e nog vader willen worden”, zegt Van Kooten in een interview met het tijdschrift Flair.

“Ik ben er heilig van overtuigd dat mannen ook een biologische klok hebben. Die van mij tikt behoorlijk. Met het leven heb ik de afspraak gemaakt dat ik ooit nog kinderen krijg.”

Een andere afspraak die de acteur met het leven heeft gemaakt is dat hij bewust geniet van elk moment. “Van een glimlach van een dierbare, een leuk telefoontje of gewoon omdat het mooi weer is.”

Roman

Onlangs verscheen de door Van Kooten geschreven roman Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel. De cabaretier noemt de roman een waar gebeurd verzinsel.

Van Kooten zegt zich te herkennen in hoofdpersoon Klaas. “We hebben beiden vaak het gevoel gehad in de verkeerde tijd te leven. Net als Klaas verlangde ik naar de stijl en klasse van voor de Tweede Wereldoorlog.”

Naar aanleiding van zijn roman staat Van Kooten in het theater met het gelijknamige cabaretprogramma Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel.

Van Kooten is vooral bekend van de tv-series All Stars en De co-assistent.