AMSTERDAM - Jenny McCarthy wil in haar zoektocht naar een partner best storende uiterlijke kenmerken over het hoofd zien.

"Het maakt me niets uit als hij kaal is. Ook een grote neus vind ik geen probleem."

Ze is vooral op zoek naar een mannelijke man, vertelt de 39-jarige actrice aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"Als hij maar erg lief is en een goede weerspiegeling is van wie ik nu ben", zegt de actrice die het liefst een partner van buiten Hollywood haalt. "Ik kom uit Chicago. Daar eten mannen aardappels en vlees. Zij hebben geen idee wat een vegetariër is."

Geen vertrouwen

McCarthy heeft er geen vertrouwen in dat ze een mannelijke man in Los Angeles kan vinden. "Hier vragen ze of ze mijn make-up mogen lenen."

McCarthy was vijf jaar lang de geliefde van komiek Jim Carrey. Sinds hun breuk in 2009 heeft ze geen langdurige relatie meer gehad. De blondine werd bekend toen ze in 1993 de titel Playmate of The Year van het mannenblad Playboy in de wacht sleepte. Daarna ging ze aan de slag als presentatrice en actrice. Ze was onder andere te zien in Scream 3 en Scary Movie.