AMSTERDAM - Demi Moore gaat scheiden van haar man Ashton Kutcher. De 49-jarige actrice maakt dit donderdag bekend tegenover persbureau The Associated Press.

"Als vrouw, moeder en echtgenoot zijn er bepaalde normen en waarden die ik heilig verklaar en het is om die reden dat ik heb besloten om mijn leven voort te zetten", aldus Moore.

Ondanks dat Moore niet in details gaat, verwijst ze vermoedelijk naar de slippertjes die de 33-jarige Kutcher mogelijk zou hebben begaan.

Zo is Kutcher vorig jaar meerdere malen beschuldigd van overspel met diverse jonge dames. En in september kwam een 23-jarige vrouw naar buiten met het verhaal dat ze een nacht met de acteur heeft doorgebracht.

Pijn

Moore zegt verder dat ze de beslissing met pijn in haar hart heeft genomen. "Het is een moeilijke tijd voor mij en mijn familie en ik hoop dat men mijn privacy respecteert."

Kutcher laat via Twitter weten zijn tijd met Moore voor altijd te koesteren. "Een huwelijk is een van de moeilijkste dingen in het leven en kan helaas ten einde komen", aldus de acteur van Two and a Half Men.

Moore en Kutcher zijn in september 2005 getrouwd. Het stel heeft geen kinderen. Uit een vorig huwelijk met acteur Bruce Willis heeft Moore drie kinderen.

Demi Moore en Ashton Kutcher uit elkaar