AMSTERDAM - Jan Smit en Liza Plat zijn getrouwd op Sint-Maarten. Bij ondergaande zon gaven de twee Volendammers elkaar het jawoord op het Caribische eiland.

Zo'n vijftig familieleden en vrienden woonden de plechtigheid bij.

Liza liep in een witte jurk met sleep naar het altaar. De jurk bleef voor Jan tot op het laatste moment geheim. "Zoals tradities voorschrijven", zei de 25-jarige zanger in de aanloop naar zijn huwelijksdag.

Jan, Liza en hun dochters Fem en Emma vlogen zondag in het diepste geheim naar Sint-Maarten. De Volendamse zanger liet iedereen geloven dat hij op donderdag 17 november, de eerste verjaardag van Emma, zou trouwen in Volendam.

Maandag werd duidelijk dat de Volendammer uitweek naar het buitenland. "Ik heb nooit de illusie gehad dat het geheim zou blijven. Dat het tot maandag geheim is gebleven, heeft ons eigenlijk verbaasd."

Datum

Jan en Liza kozen voor het eiland vanwege het weer en de combinatie met de datum, Sint-Maarten. "We waren hier al eens geweest en wilden graag trouwen met veel zon", vertelde de zanger donderdag aan RTL Boulevard. "En we vonden het leuk om 11 november op Sint-Maarten te vieren."

Het kersverse bruidspaar verblijft met familie en vrienden op het Franse deel van Sint-Maarten. Jan, Liza en hun gevolg verbleven deze week in het vijfsterrenresort La Samanna. De huwelijksvoltrekking vond volgens verschillende media plaats in de luxueuze strandvilla Sandyline, waar het echtpaar ook de huwelijksnacht door zal brengen.

Spannende nacht

Of Jan en Liza een spannende nacht tegemoet gaan, is nog maar de vraag. "Het zal ongetwijfeld een latertje worden", voorspelde Jan. "Dus het valt te betwijfelen of ik nog genoeg fut heb voor de huwelijksnacht."

Jan Smit is getrouwd