AMSTERDAM - Het leven van presentatrice Chantal Janzen is veranderd door haar kind. Haar zoontje James (2) is het leukste tijdverdrijf, stelt de 32-jarige actrice.

"Op een vrije dag zit ik onopgemerkt in m’n joggingbroek op de grond een Lego-huis te bouwen met James", vertelt Janzen in het tijdschrift Viva.

Een leven zonder James kan zij zich niet meer voorstellen. "Het voelt goed. En eng. Want er is altijd die angst: wat als hem iets overkomt?"

Angst

Die angst komt niet zomaar uit de lucht vallen. Janzen zegt al dierbaren kwijt te zijn geraakt. "Ik heb mijn tante en een vriend verloren."

Volgens de presentatrice heeft ze nu meer stabiliteit in haar leven gekregen. "Negen jaar lang werkte ik dag en nacht. Stond ik niet in het theater, dan had ik wel tv-opnames", vertelt de geboren Limburgse die naar eigen zeggen meerdere keren op het randje van een burnout zat.

Motivatie

"Tijdens Beauty and the beast, vijf jaar geleden, was ik zó moe dat ik niet meer alert was. Op zo’n moment ebt mijn motivatie ook weg." Janzen werkt momenteel of 's avonds, of overdag. "Dat is beter", zegt ze.

Voorlopig krijgt James er geen broertje of zusje bij. "Voor een tweede kind is nu geen tijd en ruimte. Geen idee wanneer dat wel zo is."

Janzen presenteert momenteel twee programma’s bij RTL 4. Dit jaar stapte ze over van de AVRO naar de commerciële zender. Ze presenteert De jongens tegen de meisjes en Zie Ze Vliegen.