LONDEN - De Britse prins William en zijn vrouw Catherine betrekken over twee jaar een volledig verbouwd appartement in Kensington Palace, als belangrijkste woonadres.

Het gaat om het vier verdiepingen hoge en 20 kamers tellende appartement 1A, dat in het verleden werd bewoond door prinses Margaret. Die zus van koningin Elizabeth II overleed in 2002.

Het appartement in het paleiscomplex in het centrum van Londen beschikt over een ommuurde privétuin.

De renovatie gaat volgens schattingen ongeveer 1 miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro) aan belastinggeld kosten, zo meldde het boulevardblad Daily Mail.

Verwarming

Het pand werd in 1960 voor het laatst verbouwd. In de komende jaren vernieuwen aannemers onder meer de verwarming en de elektriciteit. Ook verwijderen ze asbest uit de woning.

William en Catherine verblijven nu als ze in Londen zijn nog in een veel kleiner appartement in het nabijgelegen Nottingham Cottage, eveneens op het terrein van Kensington Palace.

Hun permanente woonadres is op het eiland Anglesey, in het uiterste noordwesten van Wales. Daar werkt de prins als helikopterpiloot bij de reddingsdienst van de Royal Air Force.