AMSTERDAM - Pr-bedrijf 42West heeft de samenwerking met Hilary Swank beëindigd.

De Amerikaanse actrice kwam veelvuldig negatief in de publiciteit nadat ze vorige maand de omstreden Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov warm had toegesproken op zijn verjaardagfeest.

Swank en 42West konden het niet eens worden over hoe de nasleep moest worden afgehandeld, schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

Eind vorige maand werd bekend dat Swank na acht jaar samenwerking haar manager Jason Weinberg had ontslagen wegens het debacle. De actrice had hem nog uitvoerig bedankt tijdens haar speech toen zij in 2008 een Oscar won voor haar hoofdrol in Million Dollar Baby.

Goede doelen

De 37-jarige Swank bood enkele dagen na het voorval openlijk haar excuses aan en verklaarde niet te hebben geweten dat het feest ter ere van Kadyrov was. Ze besloot het geld dat ze voor haar aanwezigheid had gekregen te schenken aan enkele goede doelen. Het exacte bedrag is niet bekendgemaakt.

Op het feest waren ook enkele andere sterren aanwezig, waaronder acteur Jean-Claude Van Damme en zanger Seal. Of zij ook financieel zijn gecompenseerd voor hun aanwezigheid is niet bekend. Violiste Vanessa Mae kreeg een half miljoen dollar voor haar optreden. Zij heeft niet aangegeven het geld te willen afstaan.