AMSTERDAM - Constanza Breukhoven krijgt haar twee kinderen terug. Een kinderrechter bepaalde donderdag dat de peuters Semmy en Soraiya, die tijdelijk bij hun oma Conny woonden, terug gaan naar hun vader en moeder.

De twee peuters werden vorig jaar aan de zorg van Conny toevertrouwd, in eerste instantie op verzoek van Constanza.

Eind december werden Constanza en haar vriend Mohammed opgepakt op verdenking van het leegroven van de kluis van Hans Breukhoven.

De twee woonden tijdelijk in de Wassenaarse villa van Hans omdat ze geen onderdak hadden. Constanza werd in juli veroordeeld voor de kluisroof, Mohammed moet nog voorkomen.

Media

In de media lieten Constanza en Mohammed meerdere keren blijken hun kinderen terug te willen. Conny twijfelt echter aan de geestelijke gesteldheid van van de twee.

"Het is niet zo gek dat ik me zorgen maak over de kwaliteiten van hun ouderschap", zegt ze tegen RTL Boulevard. "In een jaar tijd hebben ze geen zin meer in hun kinderen, worden ze gearresteerd, komt er een mediacircus en een schandaalboek."

De 60-jarige Conny zegt vooral teleurgesteld te zijn voor de kinderen. "Ik krijg nu eigenlijk alleen maar stront over me heen. Ik snap niet hoe het tij zo gekeerd kan zijn."

Volgens Mohammed wil Conny de kinderen bij zich houden, terwijl in eerste instantie werd afgesproken dat ze uiteindelijk weer bij hun ouders zouden gaan wonen.