AMSTERDAM - Birgit Schuurman brengt in haar nieuwe theatershow een ode aan de foute nummers van haar jeugd. De zangeres was vroeger fan van r&b.

"Die nummers, dat is pure porno. Dat blijkt pas goed als je het vertaalt. Dan denk je: heb ik die teksten echt allemaal meegezongen?", vertelt ze in het AD.

"Tussen mijn 18e en 21e was ik dol op die muziek", vertelt de nu 34-jarige actrice. "Elk weekend was ik te vinden in The Challenge, in Hoofddorp. Ik had in die tijd veel relaties met onze culturele medemensen en vond het best jammer dat ik zelf geen negerin was."

Theatervoorstelling

In de voorstelling vertelt Schuurman haar eigen verhaal met muziek van anderen. Ze zingt liedjes van onder anderen Elton John en Herman van Veen. "Ik vertel over mijn gevoelens en ervaringen. Alles komt aan bod. Niet alleen de mooie, zuivere liefde, maar net zo goed het vreemdgaan en de schuldgevoelens die daarmee gepaard gaan."

Schuurman toert momenteel met de theatervoorstelling Het Grote Verlangen door Nederland. De show is tot het eind van het jaar te zien in onder meer Almere en Zoetermeer.