AMSTERDAM - Britt Dekker was woensdag na de presentatie van haar naaktfoto's in Playboy nog altijd woedend over de uitgelekte foto's. "De persoon die de foto's heeft laten uitlekken, moet echt een keer een gezicht krijgen."

“Het is al vaak genoeg gebeurd dat Playboy-foto's zijn uitgelekt. Nu zou ik wel eens willen weten welke 'lul' hier achter zit”, zegt Dekker in een interview met NU.nl.

De foto's waren dus geen verrassing tijdens de lancering van de nieuwe Playboy-editie. Ze benadrukte dat ze een hele moeilijke keuze heeft gemaakt door zichzelf letterlijk bloot te geven.

“Mijn ouders lieten de keuze aan mij. Mijn moeder gaf toe het een hele eer te vinden en zij besloot daarom achter mij te staan”, vertelt Dekker.

Lanzarote

De Playboyshoot vond plaats op Lanzarote, één van de Canarische Eilanden. “Ik wilde niet op een wit strand, dat vond ik te standaard. Lanzarote heeft vulkanen en zwart zand. De Grand Canyon had ik ook cool gevonden, maar dat was iets te ver en daar waren te veel voorbijgangers.”

Moeder Anja spreekt over “prachtige foto's”. “Britt zei al tegen mij dat Panorama haar had benaderd. Toen zei ik uit gekkigheid 'doe dat maar niet, wacht maar op Playboy', niet wetende dat ze ook echt zouden komen.”

Bekijk interview

Trots

Ze zegt zelf dat een Playboyshoot voor- en nadelen kent. “Maar het is haar beslissing en daar sta ik volledig achter. Ik ben hartstikke trots op haar. Het is een eer om voor Playboy gevraagd te worden en bovendien levert het veel geld op. Ik zou daar toch een jaar voor moeten werken,” zegt de moeder van Dekker.

Dekker is bekend van haar deelname aan Echte meiden in de jungle en leerde in dat programma haar vriendin Ymke kennen. Ook zij is trots op de Playboyshoot van Dekker.

“Hieruit blijkt dat personality heel goed samen kan gaan met een goed lichaam. Britt bezit beide en dat is om jaloers van te worden.”

Domme journalisten

Op de vraag wat Ymke vindt van mensen die Dekker een beetje dom vinden, antwoordt ze: “Die mensen weten niet hoe Britt het afgelopen jaar ontzettend is gegroeid. Daarin heeft ze geleerd hoe ze de pers kan bespelen."

"Als ik zie hoe zij iedereen om haar vinger weet te winden, denk ik dat de journalisten de echte dommerds zijn.”

Dekker zou volgende keer graag naaktfoto's van Kim Feenstra in Playboy willen zien. “Ze heeft lange benen en een mooi gezicht. Als ik in de Playboy kan, zou zij er zeker in kunnen”, aldus Dekker.