AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft dertig dagen gevangenisstraf gekregen. De 25-jarige actrice moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd heeft gehouden.

Lindsay gaf tijdens de zitting toe dat ze fout heeft gehandeld.

Vanwege overbevolking van de gevangenis hoeft Lohan maar een deel van de straf daadwerkelijk uit te zitten. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ gaat het om twintig procent, wat neerkomt op zes dagen.

Lohan ging niet naar sessies van een psychiater die haar door de rechter waren opgelegd. Ook stopte de actrice voortijdig met haar werk bij een opvangcentrum voor vrouwen omdat ze het naar eigen zeggen 'niet bevredigend' vond.

De afgelopen twee weken werkte Lindsay bij een mortuarium, waar ze nu de rest van haar taakstraf moet voltooien.

Strikt schema

De rechter gaf de blondine een strikt schema mee. Zo moet ze in tot maart elke maand terugkomen om de voortgang van haar taakstraf en de sessies bij de psychiater te bespreken. Als ze zich niet aan de regels houdt, draait Lindsay 270 dagen de bak in.

Lindsays problemen begonnen in 2007, toen ze twee keer werd opgepakt wegens rijden onder invloed. In mei kreeg ze een taakstraf van 480 uur wegens diefstal van een ketting ter waarde van 2500 dollar. Ook kreeg ze 35 dagen huisarrest opgelegd.