LONDEN - David Beckham heeft de Amerikaanse president Bush en Jezus ver achter zich gelaten in een onderzoek naar de helden van Britse jongeren. In de ondervraging onder 2500 jongeren bleek Beckham de grootste 'held' en deelden Bush en Jezus de 123e plaats.

De Britse premier Tony Blair kan op aanzienlijk meer aanhang rekenen, hij werd nog gedeeld 69e. Onderzoeker Adrian North van de universiteit van Leicester organiseerde de enquête. Hij werd niet vrolijk van de uitkomst. "Die is deprimerend'', zei hij zelfs. "De toptien van helden is niet zo gevormd door hun geweldige geesten, maar vanwege hun goede uiterlijk.

Er is gekozen voor personen die weinig te melden hebben, maar er wel goed uitzien.'' Achter Beckham, die 132 stemmen kreeg, stonden in de uitslag acteur Brad Pitt (60 stemmen) en zanger Justin Timberlake (58). Zanger Michael Jackson, in opspraak vanwege een rechtszaak en in het verleden druk sleutelend aan zijn uiterlijk, werd vierde. De eerste vrouw was zangeres Jennifer Lopez op de vijfde plaats.