AMSTERDAM - Kim Kardashian trouwde uit liefde, niet voor het geld. Dat schrijft de 31-jarige realityster, die maandag aankondigde na 72 dagen te willen scheiden van Kris Humphries, op haar website.

Kim staat naar eigen zeggen versteld van alle roddels over haar kortstondige huwelijk. Verschillende Amerikaanse showbizzsites citeerden anonieme bronnen die Kardashian afschilderden als een aan media-aandacht verslaafde, geldbeluste dame.

"Ik ben getrouwd uit liefde, ik kan het niet geloven dat ik dat moet verdedigen", schrijft Kim. "Ik probeer zo min mogelijk te lezen, maar het is moeilijk om alle negatieve verhalen te negeren."

De realityster zegt dat ze zich heeft laten meeslepen in alle opwinding rond haar bruiloft.

"Het voelde alsof ik in een achtbaan zat waar ik niet meer uit kon. Ik heb me laten meeslepen in de hele bruiloft en de speciale tv-show. Toen ik eigenlijk een punt achter mijn relatie had moeten zetten, wist ik niet meer hoe ik dat moest doen en wilde ik niemand teleurstellen."

Realityshow

Kim en Kris trouwden op 20 augustus. De peperdure bruiloft werd vastgelegd door entertainmentzender E!, die ook de realityshows over de Kardashians uitzendt.

De twee speciale uitzendingen die aan Kims bruiloft werden gewijd, trokken begin deze maand miljoenen kijkers.

Romantisch

"Ik ben hopeloos romantisch. Ik wil zo graag een gezin en kinderen dat ik me misschien overhaast ergens in heb gestort", schrijft Kim.

"Ik geloofde in de liefde en in mijn droom." Kardashian schrijft dat ze het moeilijk heeft. "Dit is niet makkelijk om mee te maken. Het is niet het sprookje geworden waarop ik had gehoopt."

Goed doel

Kim spreekt tegen dat ze grof geld heeft verdiend aan haar trouwerij. De socialite is niet van plan alle cadeaus terug te geven, zoals etiquette voorschrijft, maar maakt een aanzienlijk bedrag over aan een goed doel. "Ik ben iedereen dankbaar die tijd heeft vrijgemaakt voor mijn bruiloft."

Kardashian besluit haar verhaal met een advies van haar overleden vader. "Het spijt me als ik iemand gekwetst heb. Mijn vader heeft me altijd geleerd mijn hart te volgen en ik geloof dat ik dat nu eindelijk doe."