AMSTERDAM - Rob Kamphues wil door middel van een dna-test duidelijkheid krijgen over zijn vermeende dochter.

Zijn ex Mona-Liza Machado vertelde in weekblad Privé dat Kamphues na de geboorte liet weten dat hij niets met het kind te maken wil hebben. Kamphues laat via een woordvoerder weten dat Machado via de media 'grove onwaarheden verspreidt'.

Volgens de 51-jarige presentator had hij een kortstondige verhouding met Machado. Toen zij beweerde zwanger van hem te zijn, heeft Kamphues haar meerdere malen uitgenodigd een dna-test te ondergaan. Zijn ex heeft hier volgens hem tot nu toe niet aan meegewerkt.

Machado beweerde dat Kamphues in een e-mail heeft laten weten dat hij wegens een gebroken gezin en zware baan de verantwoordelijkheden van een kind er niet bij kan hebben. Maar in een verklaring laat Kamphues weten dat als het kind van hem blijkt te zijn, hij 'uiteraard zijn verantwoordelijkheden neemt'.

Stalken

Volgens Kamphues is Machado na de beëindiging van hun omgang begonnen met het 'ernstig en voortdurend stalken' van de presentator. Kamphues heeft aangifte gedaan.

Kamphues scheidde vijf jaar geleden van zijn eerste vrouw Petra, met wie hij twee zoons heeft. De 51-jarige is bekend als presentator van programma's als De Reünie en De Acht Plagen van Rob Kamphues.