AMSTERDAM - Jan Kooijman realiseert zich heel goed dat hij een grote gok waagt door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden op te geven.

De 30-jarige acteur en presentator heeft voor volgend jaar namelijk nog geen enkel concreet televisieplan. Bovendien is hij net vader geworden.

"Sommige mensen zouden in zo'n situatie misschien niet zo snel hun zekerheid opgegeven, maar bij mij heeft dat geen invloed op mijn beslissing gehad", zegt hij in Grazia. "Eng? Tja, je moet een beetje een gokje wagen, toch? Dit voelt goed."

Tot begin januari is Jan actief als jurylid bij So You Think You Can Dance en coach bij Sunday Night Fever. Tot maart is hij nog te zien in GTST. Voorlopig geniet hij vooral van zijn dochtertje, dat vier maanden geleden werd geboren. "Ze lacht veel, huilt weinig en ze kijkt pienter uit haar oogjes", zegt hij. "Het is een heerlijk meisje."

Voordat Jan op tv te zien was als acteur en presentator, was hij actief als danser. Maandag ontving hij in het Amsterdamse Muziektheater de Speciale Prijs van de Stichting Dansersfonds '79. De jury ziet hem als een belangrijke ambassadeur voor de podiumdans.