AMSTERDAM - De vader van Glee-ster Charice Pempengco is vermoord. De 40-jarige Ricky Pempengco werd op de Filipijnen doodgestoken door een dronken man.

Zijn dochter heeft haar werkzaamheden per direct neergelegd om terug te keren naar haar geboorteland.

De 19-jarige Charice zou woensdag en donderdag een gastoptreden verzorgen tijdens een concert in Singapore. "Ik moet zo snel mogelijk terug naar de Filipijnen om bij mijn familie te zijn", heeft de zangeres en actrice laten weten.

Ze had al sinds haar kindertijd geen contact meer met haar vader, maar laat weten ooit een 'hele goede relatie' met hem te hebben gehad.

Bouwvakker Ricky Pempengco liep maandag op tegen een dronken man die boos werd en een ijspriem tevoorschijn haalde. Hij stak de vader van de Glee-ster in zijn borst en rug. Volgens de politie kenden de mannen elkaar niet en is er voorheen niet iets voorgevallen tussen de twee.

Voortvluchtig

De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft inmiddels een zoektocht op touw gezet en een beloning van zo'n vijfhonderd dollar uitgeloofd.

Charice Pempengco werd bekend door filmpjes van haar zangkunsten op Youtube. Na optredens in verschillende Amerikaanse talkshows kreeg ze een rol in Glee. In de muzikale televisieserie vertolkt ze het personage Sunshine Corazon.