AMSTERDAM – Acteur, zanger en presentator Danny de Munk heeft er geen moeite mee dat hij inmiddels een veertiger is.

Dat zegt hij in Libelle. "Ik word ouder. Nou? Mooi toch?” Liever richt de Amsterdammer zich op het heden. “Ik ben dol op mijn leven, hét leven."

“Dat jochie van weleer zit er nog steeds in hoor”, vertelt De Munk (41), die als twaalfjarige doorbrak met Ciske de Rat.

Ouderdom is voor de Amsterdammer een betrekkelijk iets. "Voor de dood staat geen leeftijd, hè. Dat heb ik al zo vaak om me heen gezien. Bij vrienden, bij Hazes, maar ook bij doodzieke of eenzame mensen die ik ontmoet via stichting de Zonnebloem, waar ik ambassadeur voor ben."

Warm thuis

De zanger, die al 21 jaar gelukkig is met Jenny, geeft aan werk niet het allerbelangrijkste in zijn leven te vinden. Hij zegt "geen mallemoer" te begrijpen die hun carrière boven al het andere stellen.

"Ik moest er niet aan denken om ergens in mijn eentje in het buitenland te zitten. Mijn ambitie was en is een warm thuis." Hoe belangrijk dat voor hem is merkte De Munk toen hij in 2009 uitgleed in zijn badkamer, vlak voor hij mee zou gaan spelen in de musicalversie van Ciske de Rat.

"Het zou de absolute kroon op mijn werk zijn", vertelt hij. Uiteindelijk deed De Munk niet mee aan de productie. "Ik heb me anderhalf jaar boos en ellendig gevoeld. Maar ik heb er ook veel van geleerd. Het belangrijkste is dat ik een wereldvrouw heb."