DEN BOSCH - Theaterproducent Albert Verlinde heeft de rechten bemachtigd van de musical Shrek, naar de gelijknamige film.

Volgend seizoen komt er een nieuwe versie van de musicalklassieker Annie die op 25 november volgend jaar in première gaat in Den Bosch.

De derde titel die het bedrijf Albert Verlinde Entertainment dinsdag op een persconferentie in Den Bosch bekendmaakte, is The Buddy Holly Story. Deze musical vertelt het levensverhaal van de vertolker van hits als Peggy Sue en That'll Be The Day. Zijn leven eindigde met een vliegtuigcrash. De musical gaat op zijn sterfdag in première op 3 februari 2013 in Tilburg.

Shrek zal te zien zijn in theaters in Nederland en Vlaanderen, maar de exacte speelperiode is nog niet bekendgemaakt. Sinds juni speelt Shrek voor uitverkochte zalen in Londen en reist de productie als nationale tour door Noord-Amerika.

In 2008 begon Shrek de musical op Broadway in New York. Verlinde kocht de rechten van Dreamworks, het bedrijf van onder anderen Steven Spielberg.

Ruth Jacott

Zangeres Ruth Jacott keert in oktober 2012 terug in de theaters. Ze gaat aan de slag met hetzelfde artistieke team van haar vorige show Ruth Simply The Best. Dat team bestaat uit regisseur Martin Michel en scriptschrijver Frank Houtappels.

Dinsdag kondigde Verlinde ook alvast de reprise aan van de onemanshow Ederveenzaamheid van Arjan Ederveen, die deze week te zien is in De Kleine Komedie in Amsterdam. Deze productie is verlengd met extra voorstellingen van september tot en met november 2012.