AMSTERDAM - Kim Kardashian is een paar uur nadat ze haar scheiding aankondigde op een vliegtuig naar Australië gestapt.

De 31-jarige realityster gaf maandag aan dat ze wil scheiden van Kris Humphries, met wie ze 72 dagen getrouwd was. Kim heeft haar peperdure trouwring in de Verenigde Staten gelaten.

Kris draagt zijn ring nog wel, schrijft entertainmentzender E!, dat de realityseries rondom de Kardashians uitzendt, op zijn site. Humphries verwerkt het nieuws van de scheiding bij zijn familie in de Amerikaanse staat Minnesota.

Kapot

De 26-jarige basketballer is kapot van de scheidingsaanvraag, die voor hem als donderslag bij heldere hemel kwam.

"Ik hou van mijn vrouw", verklaart Humphries. "Ik was met stomheid geslagen toen ik hoorde dat zij een scheiding aan heeft gevraagd. Ik wil er alles aan doen om dit huwelijk te laten slagen."

Ruzies

Helemaal onverwacht komt de breuk volgens ingewijden niet. In het nieuwe seizoen Kourtney and Kim Take New York, de realityshow van Kim en haar zus Kourtney, zouden verschillende ruzies tussen Kim en Kris te zien zijn.

In de finaleaflevering zou het pasgetrouwde stel besluiten even afstand van elkaar te nemen, vertelt een bekende van Humphries aan de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Suggestie

De nieuwe afleveringen worden vanaf eind november uitgezonden in de Verenigde Staten, tot die tijd doet zender E! geen uitspraken over de inhoud van de show. In voorstukjes wordt wel de suggestie gewekt dat het een en ander is voorgevallen tussen de echtelieden.

Kardashian heeft haar trouwring, die zo'n drie miljoen dollar kostte, maandag al afgedaan. De realityster is met haar zus Khloé in Australië om daar een nieuwe handtassencollectie te lanceren.