Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Petra Berger

Zangeres Petra Berger heeft weer zin in het leven

AMSTERDAM - Petra Berger ging door een diep dal, maar ziet het leven nu weer zitten. De 46-jarige zangeres moest haar scheiding en de plotselinge dood van haar vader verwerken.
Door Novum

"Nu ik uit het donker ben gestapt, kan ik de ellende een plekje geven", vertelt Berger aan De Telegraaf.

Bergers huwelijk met componist Jeroen Englebert liep drie jaar geleden op de klippen. "We hebben echt alles geprobeerd", blikt Berger terug. "Ik wilde mijn gezin helemaal niet opgeven."

Berger en Englebert kregen twee kinderen, zoon Boris en dochter Babette. "Het was een rare en verwarrende tijd. Je moet van alles regelen, wilt er voor de kinderen zijn, maar je zit ook met je eigen verdriet. Het voelde als falen."

Rouwproces

Terwijl Berger nog in haar maag zat met de scheiding, overleed haar vader. "Mijn scheiding zag ik als een rouwproces en daar kwam de plotselinge dood van mijn vader bij. Tien dagen lang voelde hij zich grieperig en ineens begaf zijn hart het. We hebben geen afscheid kunnen nemen."

Na haar vaders dood ging Berger door een diep dal. "Ik heb wat afgehuild en hardop gevraagd of iemand mij kon helpen. Tot er op een gegeven moment een punt kwam waarop ik mezelf heb gedwongen weer nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Die uitdaging ging Berger samen met haar ex aan. De zangeres, die in 2002 doorbrak met het album Eternal Woman en met haar zus Lida het duo Chess vormde, dook met Englebert de studio in voor een nieuw album. "Gelukkig hebben we een manier gevonden om leuk met elkaar om te gaan."

Aanbevolen artikelen