Zaterdag 24 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
..

Frédérique Spigt doodde moeder in haar dromen

AMSTERDAM - Frédérique Spigt spreekt in een interview met de Margriet openhartig over de relaties tussen de zangeres en haar moeder.
Door NU.nl

In het interview geeft Spigt aan dat haar moeder, die in 1993 overleed, ondoorgrondelijk was. Welmogelijk was dit het gevolg van haar tijd in een jappenkamp, stelt de 54-jarige.

De zwijgzaamheid van haar moeder zou ook een zekere afstand hebben gecreëerd. "Ik heb mijn moeder gemist", vertelt ze in het blad. “Later in relaties met vrouwen heb ik eigenlijk een soort geborgenheid gezocht”, vervolgt Spigt.

De ouders van Spigt waren druk bezig met hun werk en hadden niet altijd tijd voor hun kind. Haar solitaire jeugd zou Spigt echter onafhankelijker hebben gemaakt. “Ik kan me nog steeds prima vermaken in mijn eentje.”

Spigt spreekt verder over de periode waarin haar moeder in een verpleeghuis woonde. Te zien hoe haar moeder voor haar ogen aftakelde zorgde voor nachtmerries. "Ik had dromen waarin ik haar doodde, waarin ik een kussen op haar drukte", vertelt Spigt, "om haar uit haar lijden te verlossen."

Van Frédérique Spigt verscheen recentelijk het album Land.

Aanbevolen artikelen