Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Jan Smit sterallures heeft, Máxima’s online gouden gordijn, John de Mols verliezersfeestje en dat Kluun bezweek onder zijn eigen roem. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

De zussen van Jan Smit, Monique en Jenny, liften graag mee op het succes van hun broer. Zo is Monique zangeres en presentatrice. Jenny Smit danste als ster op het ijs en is producer van muziekfeesten. Maar een fan van haar broer is ze niet, vertelt ze in Weekend. "Nee, ik zet het thuis niet op. In mijn werk word ik er al mee doodgegooid." Liever luistert ze naar de 3J's.

Wel geeft ze eerlijk toe dat het handig is dat haar broer een kruiwagen voor haar is. Maar eerst gaat ambitieuze Jenny helemaal los op de bruiloft van haar broer op 17 november. De feestjurk is gekocht, het liedje ingestudeerd, dus de familie Smit is er klaar voor.

Sterallures?

Over Jan en Liza gesproken: het aanstaande bruidspaar was aanwezig bij de première van de film De Heineken Ontvoering. Jan droeg een hippe zwarte bril, Liza een blauw paillettenjurkje. Lekker opgedoft voor een avondje uit. Toch bleven ze niet lang plakken. Na afloop verlieten ze als eersten de zaal. Daar stond al die tijd een auto met chauffeur te wachten die ze pijlsnel naar Volendam terugreed. Hebben ze sterallures? Of moesten ze als jonge ouders snel thuis de oppas aflossen?

Gouden gordijn

Prinses Máxima verscheen in een goudkleurige avondjurk op een Brasilfeest in Amsterdam. Mooi gestyled met gouden sandaaltjes, armbanden en tasje was ze de ster van de avond. Dat zelfs de prinses niet altijd in couture verschijnt, ontdekte Privé. Máxima’s jurk is gewoon online te bestellen. De lange gouden japon is van Halston Heritage en kost slechts 435,- Euro. Als de prinses besluit dit ‘koopje’ in de verkleedkist te stoppen, hebben haar dochtertjes vast nog veel plezier van het gouden gordijn.

Geen overwinning

Op het Televizier Ring Gala verscheen tout de showbizz in zijn/haar zondagse outfit. Linda de Mol in vlammend rood chiffon, Chantal Janzen als beige prinses, Quinty Trustfull in pikant opengewerkt azuurblauw. Paulien Huizinga’s onderbroek werd helaas zichtbaar door de flitslampen, Angela Groothuizen was een gouden prop en Karin Bloemen koos liever Uggs-laarsjes dan pumps.

Ondanks de mooie jurken was iedereen verbouwereerd dat de voetbalshow van brompot Johan Derksen de prijs won en niet The Voice of Holland. John de Mol had vol goede hoop alvast een zaal gereserveerd voor de overwinningsparty. Daar gingen de De Molletjes na afloop teleurgesteld hun verlies wegdrinken.

BN-breuken

Schrijver Kluun kreeg een bak kritiek door Komt een vrouw bij de dokter. Hij bedroog zijn zieke vrouw met een vriendin. Na haar dood ging hij verder met de vriendin, die inmiddels zijn vrouw is. Weekend weet te melden dat ze sinds kort uit elkaar zijn. ‘Ging schrijver weer vreemd?’ vraagt het blad zich dan ook af. Kluun zou de verleiding van zijn sterrenstatus niet hebben kunnen weerstaan.

Ook actrice Elle van Rijn en Kaja Wolffers hadden een dip. Ze werkten te hard, de kinderen slokten alle tijd op en daardoor groeiden ze uit elkaar. Deze breuk lijkt van korte duur want de twee arriveren alweer glimlachend samen op feestjes. Toch weet Story een welingevoerde bron te laten vertellen dat de relatie niet meer te redden is. ‘Het gaat niet meer’ aldus de bron. De twee hebben twee kinderen, Elle heeft er nog twee uit een vorig huwelijk. Het stel wilde geen commentaar geven op het gerucht.

Modder

Wie wel lekker openbaar met modder gooien zijn tv-tuinman Jurgen Smit en presentatrice Milika Peterzon. Hun relatie liep vlak voor het huwelijk stuk en nu staat hun huis van 1,3 miljoen te koop. Jurgen zou zijn vreemdgegaan, onthulde de presentatrice op tv. Hij ontkent woedend in Story.

Milika zou jaloers zijn geweest op de aandacht die hij zijn kinderen uit een vorig huwelijk gaf. Daardoor ontstonden er spanningen. "Ik wil eigenlijk niet met modder gooien..." zegt hij in het blad. Om vervolgens leeg te lopen over alle details van de breuk. En wij lezen natuurlijk graag mee over BN-ellende.