Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Cas jansen bij premiere Dik Trom Pathe Tuschinski

Acteur Cas Jansen weer naar school

AMSTERDAM - Cas Jansen heeft de afgelopen maanden veel met zijn neus in de boeken gezeten.
Door Novum

De acteur, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en All Stars, heeft zich op een studie bedrijfskunde gestort. "Ik had even geen zin om te spelen, er jeukte iets", vertelt Cas aan Flair.

"Ik kreeg ongelooflijk veel drang om mijn horizon te verbreden en besloot bedrijfskunde te gaan studeren", gaat de 34-jarige Jansen verder.

Vlak na de geboorte van zijn dochter Joëlle startte Cas met de opleiding. "Terwijl Joëlle haar slaapjes deed, dook ik met mijn neus in de studieboeken."

Interessant

Jansen, die meteen na de middelbare school begon met acteren, vond studeren 'enorm interessant'. "Als je altijd wordt omringd door creatievelingen is het best verfrissend om eens tussen andere mensen te staan. Tijdens colleges keken de echte Unilever-types me vaak vragend aan."

Bedrijfskunde past volgens Jansen aardig bij hem. "Hoewel cijfers en getallen nog niet mijn beste kant zijn, zit de marketingjas me als gegoten. In feite is dat ook een kwestie van creatief bezig zijn."

Bijna klaar

Hoewel Cas bijna klaar is met zijn opleiding, is hij niet van plan te stoppen met acteren. "Binnenkort heb ik mijn laatste examen.

Daarna ga ik echt niet ineens een bedrijf starten en stoppen met acteren, absoluut niet. Ik zal links- of rechtsom altijd verknocht blijven aan het acteervak, maar of dat in lengte van dagen ook als acteur zal zijn? Geen idee."


Lees meer over:

Cas Jansen

Aanbevolen artikelen