Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Overhandiging DVD Jochem Myjer

Jochem Myjer ontsnapt aan dwarslaesie

AMSTERDAM - Jochem Myjer is door het oog van de naald gekropen. Eerder dit jaar werd de cabaretier geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg.
Door Novum

"Als ik in oktober nog gewoon mijn show had gedaan, was ik neergevallen met een dwarslaesie. Het ruggenmerg zat door de tumor nog maar voor twee millimeter vast", onthulde de komiek woensdagavond in het televisieprogramma De Wereld Draait Door (video).

De cabaretier onderging twee maanden geleden een operatie van dertien uur om de goedaardige tumor te laten verwijderen.

"Ik kon na de operatie even niet lopen, ik heb alles opnieuw moeten leren. Ik heb geen huidgevoel tussen mijn middel en tenen. Dus als mijn dochter me onder mijn voet kietelt lach ik wel, maar ik voel niks. Het schijnt wel terug te komen."

Rentree

De 34-jarige Myjer hoopte dat hij in januari weer kan optreden, maar moet zijn rentree uitstellen tot september. "Ik ben momenteel nog snoeihard aan het revalideren. Ik ben nog niet klaar op het podium, ik mis het vreselijk."

De cabaretier gaat er wel van uit dat hij over een tijdje weer als vanouds op het podium staat. "Het podium zit in mijn hart. Zelfs toen ik dacht dat ik niet meer kon optreden, en ze zeiden dat ik een dwarslaesie kon krijgen, dacht ik: dan ga ik in een rolstoel."


Lees meer over:

Jochem Myjer

Aanbevolen artikelen