AMSTERDAM - Jamai werd donderdag bij een optreden in Drachten door het publiek bekogeld met eieren. Hij was in het dorp bij de Specsavers winkel om een aantal kinderen te ontmoeten die een prijsvraag hadden gewonnen, maar het hele gebeuren liep uit de hand.

Nadat de gelukkige kinderen een handje hadden gegeven aan de Idols-winnaar, was het de bedoeling de mensen, die zich inmiddels in drommen buiten de brillenwinkel hadden verzameld, in kleine groepjes ook binnen te laten om een glimp van hun Idol op te vangen. Maar dat ging dus mis. Een aantal kinderen dreigde door de winkelpui te worden geduwd en jongeren begonnen met eieren naar de mensen en de zanger te gooien. Jamai werd niet geraakt, doordat hij zich snel achter de winkelruit wist te verschuilen. De plaatselijke politie moest er aan te pas komen om de menigte tot bedaren te brengen.

Na overleg met hen werd besloten dat de Meet&Greet verder in het magazijn van de brillenshop zou worden voortgezet. Dit nieuws viel slecht bij de mensen die buiten stonden en weigerden ook weg te gaan. Jamai heeft een paar uur later onder politiebegeleiding Drachten moeten verlaten. De identiteit van de eiergooiers is nog niet bekend.