AMSTERDAM - De Poolse man die eerder dit jaar in maart had ingebroken in de Londense villa van Madonna, moet van de rechter behandeld worden in een psychiatrische inrichting.

Dit is dinsdag bepaald tijdens een hoorzitting in Londen, meldde de site van BBC News. Ook mag de stalker, de 30-jarige Grzegor Matlok, niet meer binnen een straal van honderd meter komen van een van Madonna's woningen.

Matlok had een raam ingeslagen en gebruikte een touw om zo in de villa te komen. Vervolgens werd hij betrapt terwijl hij rondsnuffelde door de kleren van Madonna.

Later vertelde hij aan de politie dat de popzangeres hem had uitgenodigd. In 2010 was het de man ook al eens gelukt om een huis van Madonna te betreden.

Strenge beveiliging

Madonna zegt nog nooit van de man gehoord te hebben. In een statement laat de 52-jarige zangeres in de rechtbank weten het zeer onprettig te vinden dat iemand zomaar kan inbreken in haar huis, ondanks de strenge beveiliging die ze heeft. "Ik ben vooral bezorgd om de veiligheid van mijn kinderen en mijn personeel."

De man zou in zijn hoofd hebben gehaald dat Madonna verliefd op hem is. Na advies van de gerechtelijke psychiater is de rechter tot de conclusie gekomen dat dit te behandelen is met medicatie. "Zolang u geen behandeling ondergaat, vormt u een levensbedreiging voor Madonna", aldus de rechter.