AMSTERDAM - Marijke Helwegen heeft tijdens De Bijbelquiz minder gepresteerd door haar trillende handen. "Ik drukte daardoor steeds op het verkeerde knopje", vertelt de socialite aan het AD.

"Ik had na elke vraag maar vijf seconden om één van de vier antwoorden te kiezen. Als ik op A wilde drukken, drukte ik op C. Ik heb ongetwijfeld veel mensen aan het lachen gemaakt", vertelt de 62-jarige Helwegen.

Helwegen denkt dat als ze geen trillende handen had gehad, dat ze medekandidaat André Rouvoet wel eens had kunnen verslaan.

"Ik wil niet zeggen dat ik de beste was in alle vragen, maar ik ben wel rooms-katholiek opgevoed. Bovendien ging een ander onderdeel van de test, waarin ik andere kandidaten moest interviewen over de Bijbel, wel heel goed. Gelukkig had ik mijn trillende handen daar niet voor nodig."

In de jaarlijkse quiz neemt Helwegen het op tegen oud-politicus André Rouvoet, Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Everon Jackson Hooi en musicalactrice Linda Wagenmakers. De Bijbelquiz wordt donderdag uitgezonden op Nederland 2.