AMSTERDAM - Gary Oldman en Helena Bonham Carter zijn benaderd voor de Amerikaanse remake van de Japanse animefilm Akira.

Vorige week werd onthuld dat Garret Hedlund, bekend van de sciencefictionfilm Tron: Legacy, in onderhandeling is voor de hoofdrol van motorbendeleider Shotaro Kaneda.

Geruchten over een Amerikaanse remake van Akira, gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangastrip, circuleren al jaren. Door de goedkeuring van Warner Bros gonst het nu weer van de castinggeruchten.

Voor de rol van Kaneda passeerden al vele grote namen de revue, waaronder Robert Pattinson, Andrew Garfield en James McAvoy. Morgan Freeman was al benaderd voor de rol van kolonel Shikishima. Die onderhandelingen zijn echter op niets uitgelopen.

De nieuwe Akira staat onder regie van Jaume Collet-Serra, bekend van de horrorfilm Orphan. Het scenario is van Steve Kloves, die meerdere van de scripts voor de Harry Potter-films schreef.

Futuristisch Japan

Het oorspronkelijke verhaal gaat over een futuristisch Japan, waarin sommige mensen superkrachten bezitten. De Japanse regering heeft besloten deze mensen al van kinds af aan in te lijven in het leger, waarna kolonel Shikishima zich over hen ontfermt om ze tot levende wapens te trainen. Ook motorbendeleider Kaneda bezit deze superkrachten, maar hij is niet van plan zich door de megalomane generaal te laten grijpen.

Of de Amerikaanse remake zich in Japan afspeelt, valt te betwijfelen. Akira moet in 2013 in de bioscoop verschijnen.