AMSTERDAM - Janet Jackson heeft een aantal concerten in Australië afgezegd zodat ze haar familie kan steunen tijdens het proces tegen Conrad Murray.

De arts staat momenteel terecht vanwege de dood van Janets broer Michael. "Toen ik de concerten plande, was het schema voor de rechtszaak totaal anders", verklaart Janet het schrappen van de shows.

Janet, die al een aantal concerten had gegeven in Australië, vloog zondag terug naar de Verenigde Staten. "Na overleg met mijn familie heb ik besloten dat we op dit moment bij elkaar moeten zijn."

Het proces tegen de lijfarts van Michael Jackson, die verdacht wordt van dood door schuld, gaat deze week een nieuwe fase in. Eerst hebben verschillende getuigen op verzoek van de aanklager hun verhaal. Nu is de verdediging aan de beurt.

Ingehaald

"Het is belangrijk dat Janet op dit kritieke moment in de zaak bij haar familie kan zijn", zegt de concertpromotor, die vierkant achter Janets besluit staat.

De drie concerten die Jackson deze week in Melbourne zou geven in het kader van haar Number Ones tournee worden ingehaald op 3 november.