AMSTERDAM - Aukje van Ginneken heeft het leven met glitter en glamour de rug toegekeerd. "Vroeger verscheen ik opgedoft en in vol ornaat op het ene na het andere premièrefeestje.

Daardoor ontstond het beeld dat ik niks meer serieus nam en maar zo'n beetje voor de kat z'n viool leefde. Dat klopt van geen kant", vertelt de actrice aan het AD.

"Het is me wel gebeurd dat ik na een voorstelling door mensen met het syndroom van down onder werd gekwijld. Kon me niets schelen. Dus, hoezo glamour?", vraagt de 29-jarige actrice zich af.

Van Ginneken staat tegenwoordig op het toneel en is tot half december te zien in het stuk Ontboezemingen. De voorstelling gaat over vrouwen die een knobbeltje in hun borst ontdekken. "De producent dacht eerst: een soapie? Dat wordt niks", vertelt Van Ginneken.

Geen tafelschikking

Ook voor haar bruiloft, die 11 november plaatsvindt, heeft Van Ginneken geen zin in glitter en glamour. "We gaan er geen enorme toestand van maken. Het moet ongedwongen blijven, we doen niet aan tafelschikking. Er zal heus wel koffie klaarstaan voor de 65 mensen die we hebben uitgenodigd, maar voor de rest…''

Aukje van Ginneken werd in 1999 bekend door de rol van Charlie Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Die rol werd na vier jaar overgenomen door Lieke van Lexmond. Inmiddels combineert ze het acteren met het moederschap. Zij en haar vriend Sander Jansen hebben een zoon Fedde van 4 jaar, en dochter Josje van 3.