AMSTERDAM - Peaches Geldof is op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De 22-jarige dochter van Bob Geldof zou voor zo'n zestig pond aan make-up hebben gestolen.

Dat vertelt winkelpersoneel aan de Britse krant The Sunday Mirror.

Peaches werd al vier keer eerder beschuldigd van winkeldiefstal, maar nooit eerder op heterdaad betrapt. Vrijdagavond had personeel in de gaten dat de 22-jarige onder meer mascara, foundation en eyeliner in haar zakken liet verdwijnen.

Peaches werd in de kraag gevat toen ze de winkel wilde verlaten. In een kantoortje moest Peaches alle gestolen spullen inleveren, de politie werd volgens The Mirror niet ingeschakeld.

Signalen

Volgens een ooggetuige leek Peaches zich niet te schamen voor haar actie. De Britse politie zou woest zijn omdat er geen aangifte is gedaan, vertelt een politiebron aan de krant.

"We krijgen aangiften binnen van kleinere diefstallen", zegt de bron, die bang is dat het verkeerde signaal wordt afgegeven aan winkeldieven. "De dieven blijven vaak doorgaan totdat ze op de blaren moeten zitten."

Peaches is niet meer welkom in de Londense winkel waar ze de cosmetica stal. "Ze ontkende niet dat ze iets gestolen had", vertelt een medewerker van de winkel. "We hebben haar adresgegevens genoteerd en ze mocht gaan."