AMSTERDAM - Lady Gaga heeft zaterdagavond met volle teugen genoten van haar 'eerste echte Marilyn-moment'. De zangeres gaf in Hollywood een show voor oud-president Bill Clinton.

Clinton, die op 19 augustus jarig was, vierde zaterdag zijn 65e verjaardag en het tienjarig jubileum van zijn stichting. In 1962 zong Marilyn Monroe voor voormalig president John F. Kennedy het lied Happy Birthday, Mr. President.

Gaga droeg haar haar in een blonde coupe en had rode lippenstift opgedaan om de gelijkenis met Monroe kracht bij te zetten.

Ze zong enkele liedjes voor Clinton, waarbij ze songteksten en titels van nummers aanpaste. Zo veranderde Bad Romance in Bill Romance.

"Ik dacht: mijn god, Lady Gaga gaat voor me optreden. Ik krijg een hartaanval op mijn 65e verjaardag", zei Clinton later. Naast Gaga traden ook andere bekendheden op, onder wie U2 en Usher, die per ongeluk uit zijn broek scheurde.

Clinton richtte de William J. Clinton Foundation op. Met de stichting wil hij problemen als hiv en aids wereldwijd aanpakken.