Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Prive, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Jan Smits moeder gastendoekjes inslaat, Maxima aan topsport doet, Frogers varende vakantiehuisje en Winston zijn huwelijk verkoopt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Oud en Nieuw geld: pas op! Jort Kelder is weer op oorlogspad. Hij heeft een nieuw programma dat Hoe heurt het eigenlijk? heet. In 1939 verscheen een etiquetteboek en dit Hoe hoort het eigenlijk werd een gedragsbijbel voor velen.

Jort gaat op bezoek bij families met oud geld, maar ook bij de Nouveau Riche. Zouden die laatsten weten hoe het hoort of smijten ze alleen decadent met geld?

Het programma is een vermakelijke parade van te diepe decolletees en te dure horloges versus het eigen landgoed en de zegelring met familiewapen. Erg amusant.

Osborn opgeheven

Ook grappig maar van een ander kaliber is Judith Osborn. Met haar cameraploeg struint de platinablondine feesten en partijen af. Weekje Osborn heet haar programma bij RTV N-H.

Anders dan 'polder dandy' Jort loopt zij in korte rokken, blote bloesjes en op torenhoge hakken. Ze heeft vast veel lol met het maken van het programma, maar helaas. De omroep moet bezuinigen en Judiths society-show wordt opgeheven, weet Party.

De bubbels, kaviaar en oesters moet ze voortaan op de bank naast lover Bert van der Veer nuttigen. Alhoewel deze omroep-baas haar vast gauw weer een nieuw tv-speeltje kan bezorgen.

Drukke Maxima

Ze zou alleen maar couture shoppen en met het regeringsvliegtuig op vakantie gaan. Iedereen is dol op prinses Maxima, maar hoe hard werkt ze eigenlijk? Party zet de week van de prinses op een rijtje.

Het blijkt dat Maxima maar liefst tien activiteiten had die week. Van Den Haag en Alkmaar tot Amsterdam en soms zelfs drie afspraken op een dag. Inderdaad: ze winkelde ook even.

Toen was ze een dag in Rome en had ze een paar uurtjes vrij. Maar werken doet ze, 'onze' Prinses. Haar baan is alleen al topsport te noemen vanwege de vele kledingwissels die ze op een dag uitvoert.

Gerda’s gastendoekjes

Erg grappig: Privé heeft de moeder van Jan Smit betrapt. Ma Smit gooide haar winkelkarretje vol met...gastendoekjes! Na de breuk tussen Yolanthe en zoon Jan ging Gerda op tv helemaal los.

Een half uur lang somde ze op wat Yolanthe allemaal had meegepikt: Blender, kandelaars, keukenrol, kunstbloemen en vooral...de gastendoekjes. Hilarisch was het en om nooit meer te vergeten.

Aan de vooravond van het huwelijk van Jan met Liza is mams dus nu weer aan het inslaan. Liza is volbloed Volendamse en heeft samen met Jan een kind. We denken dat Gerda geruster is dat deze relatie wel een blijvertje is en dat ze daarom uitpakt met een set nieuwe gastendoekjes.

Frogers varende vakantiehuisje

Zanger René Froger verkoopt zijn penthouse in Marbella. Twee miljoen wil de zanger voor deze luxe vakantiestulp hebben. Moet Froger bezuinigen, dat hij dit verkoopt?

Helemaal niet, weet Weekend. René schafte zich een tijd geleden een varend vakantiehuis aan. Dit superdeluxe jacht, modelletje wit strijkijzer, kan de hele familie herbergen. De kinderen vinden een boot leuker dan een appartement en daarom staat de flat in de verkoop.

De woningmarkt in Spanje ligt nog meer op z’n gat dan die in Nederland, dus of hij snel verkoopt is de vraag. Hopelijk is er een rijke Froger-fan die hem van zijn huis afhelpt.

Makkie voor Winston

Je gaat zelf trouwen en geniet van de voorbereidingen. Als slimme BN'er sla je er dan meteen zelf een slaatje uit. Nu krijgen onze sterren geen miljoenen voor hun trouwreportage, maar Winston Gerschtanowitz bedacht iets anders.

Hij verzon een tv-show die Lets get Married gaat heten. Bruidegommen moeten een spectaculair aanzoek verzinnen, de stellen moeten spellen doen en het publiek beslist wie er wint. Lijkt erg op Ron Brandsteders Honeymoon Quiz, maar dat ontkent Winston.

Alleen het thema trouwen is hetzelfde, zegt hij in Weekend. Hoe dan ook: de presentator heeft een mooie klus aan zijn eigen bruiloft met Renate Verbaan overgehouden.

Alberts crisis

Zelf stookt hij graag in andersmans huwelijk. Albert Verlinde -door vijanden ook wel Kwalbert genoemd- sneert in RTL Boulevard graag over relaties van anderen. Al jaren is hij getrouwd met Onno en leidt een redelijk burgerlijk leven.

Maar deze week gaan de roddels ineens over Albert zelf. Toen Onno burgemeester werd van Maastricht, kwam de relatie in zwaar weer. Ze zagen elkaar nooit en hadden geen tijd voor elkaar.

In Story vertelt de presentator dat Onno en hij 'de kloof' tussen hen hebben gedicht en dat ze uit het huwelijksdal zijn geklommen. Een 'goedmaak-baby' in hondenvorm komt er niet. Het stel besloot geen nieuwe hond te nemen omdat ze daar geen tijd voor hebben.