AMSTERDAM - Lindsay Lohan loopt het risico volgende week weer achter tralies te verdwijnen.

De 25-jarige actrice, die al drie keer is veroordeeld tot een celstraf, heeft zich weer niet aan de gestelde voorwaarden gehouden. Woensdag moet Lindsay bij de rechter tekst en uitleg geven over het verloop van haar taakstraf.

Lohan werd in mei veroordeeld tot een taakstraf van 480 uur, daarvan zou ze 360 uur doorbrengen in een opvangcentrum voor vrouwen. Daar is ze nu niet meer welkom, verklappen ingewijden aan entertainmentwebsite TMZ.

Lindsay moest zich van de rechter gedragen in het opvangcentrum en minimaal vier uur per bezoek werken. Volgens ingewijden verdween Lohan vaak al na een half uur en kwam ze negen keer niet opdagen. Het opvangcentrum opent daarom haar deuren niet meer voor de actrice, die haar taakstraf nu uitvoert bij het Rode Kruis.

Een woordvoerder van het Rode Kruis bevestigt tegenover entertainmentprogramma Access Hollywood dat Lohan daar sinds kort werkt. Wat de actrice precies moet doen, wil de woordvoerder niet loslaten.

Weinig tijd

Lohan zou bovendien veel te weinig tijd in haar taakstraf hebben gestoken. Voor de 480 uur kreeg Lindsay een jaar de tijd. Volgens TMZ heeft Lindsay echter pas 21 uur gewerkt. Lohan kreeg in juli al een standje van de rechter omdat ze te weinig tijd in haar taakstraf stak.

Niet alleen haar taakstraf brengt Lohan mogelijk in de problemen. Ze zou ook een keer per week een psychiater moeten bezoeken vanwege de diefstal van een ketting. Ook aan die voorwaarde heeft Lohan zich niet gehouden, naar verluidt omdat ze in het buitenland zat.

Geen tweede kans

Tijdens de veroordeling in mei heeft de rechter echter al aangegeven dat dat geen geldig excuus is en dat Lohan geen tweede kans meer krijgt. Als ze zich weer niet aan de voorwaarden zou houden, verdwijnt Lindsay voor langere tijd achter tralies, waarschuwde de rechter.