AMSTERDAM - The Game is op zijn knieën gegaan voor zijn vriendin Tiffany Cambridge.

De rapper, die al twee kinderen heeft met Cambridge, deed het aanzoek op de basisschool waar zijn aanstaande werkt. "Het werd tijd", vertelt The Game aan muziekzender MTV.

The Game, die werd geboren als Jayceon Terrell Taylor, had zijn aanzoek tot in de puntjes gepland. In het bijzijn van hun twee kinderen, familieleden, vrienden, collega's en verschillende media overviel de 31-jarige rapper Cambridge op haar werk. "Ik wilde je gewoon vragen: wil je met me trouwen?", zei The Game terwijl hij op z'n knieën ging.

'Oh, ja, Jayceon'

Cambridge hoefde niet lang na te denken. "Oh, ja, Jayceon", bracht de lerares uit voordat ze de rapper in de armen viel. "Ik ben echt in shock." Voor aanvang van zijn aanzoek moest The Game bekennen dat hij nerveus was. "Maar je moet je vermannen en aan het gezin denken, ze verdient het."

Volgens de rapper was het de hoogste tijd voor een aanzoek. "We zijn minstens zeven jaar samen. We zijn uit elkaar geweest, bij elkaar geweest, er zijn meningsverschillen en ruzies geweest. We hebben goede en slechte tijden gekend, dit is iets wat ik haar en mijn gezin verschuldigd was."

Hoewel het aanzoek tot in de puntjes geregeld was, heeft The Game alles pas op het laatste moment geregeld. "Ik werd vandaag wakker met het idee en ben om 10.00 uur begonnen met plannen. Om 14.00 uur ging ik op m'n knieën. Ik had vier uur om alles te plannen: alle media, de school, de schooldirecteur, de bisschop. Ik heb aardig zitten zweten."

Het plannen van de bruiloft laat The Game over aan zijn verloofde. "Ik blijf gamen", grapt de rapper. "Ik laat haar alles regelen zodat ze haar droombruiloft kan beleven." Hoe The Game zijn verloving wil vieren, weet de rapper wel. "Hopelijk met een lekker dinertje en daarna de liefde bedrijven."