AMSTERDAM - Sarah Harding zit in een afkickkliniek.

De zangeres van Girls Aloud kampt met depressies en een alcoholverslaving, laat een woordvoerder van de meidengroep woensdag weten aan de Britse boulevardkrant The Sun.

Harding zit volgens ingewijden aan de grond sinds haar relatie met dj Tom Crane op de klippen liep. De 29-jarige zangeres was verloofd met Crane, maar na meerdere ruzies haalden de twee een streep door de trouwplannen. Vorige maand strandde hun relatie.

Fles

Harding zou zo kapot zijn geweest van de breuk dat ze naar de fles greep. "De breuk met Tom heeft een grote rol gespeeld in haar besluit hulp te zoeken", zegt een ingewijde. "Ze waren lang samen. Al haar toekomstplannen liggen ineens in duigen."

Volgens de bron zit de zangeres 'echt aan de grond'. "Sarah moet haar leven weer op de rails krijgen." Harding speelde onlangs in de film Run for Your Wife en werkte met de andere meiden van Girls Aloud aan een comeback.

"Ze kreeg een persoonlijk drama voor haar kiezen en had veel werkverplichtingen", weet de ingewijde. "Sarah heeft tijd nodig om haar hoofd leeg te maken."