AMSTERDAM - Beyoncé was bloednerveus voor de onthulling van haar zwangerschap. De zangeres maakte eind augustus op de rode loper bij de MTV Video Music Awards bekend dat ze een kind krijgt door met haar handen over haar buik te wrijven.

"Ik heb er lang over nagedacht hoe ik het bekend zou maken", vertelt de 30-jarige Beyoncé aan het Amerikaanse blad Harper's Bazaar.

"Voor mij was het belangrijk dat ik het zelf zou onthullen." De zangeres wilde voorkomen dat het nieuws bekend werd gemaakt door de roddelpers. "Daarom besloot ik om niks te zeggen en trots mijn buik te laten zien. Voor mijn gevoel was dat krachtiger dan woorden."

Jay-Z

Beyoncé, die in 2008 met rapper Jay-Z trouwde, heeft zich naar eigen zeggen drie jaar op haar huwelijk gefocust. "We kwamen erachter dat we een nog sterkere band kregen."

De zangeres zegt te zijn 'gegroeid' vanwege haar huwelijk. "Als je met de juiste persoon bent, haalt dat het beste in je naar boven."

Geruchten

Beyoncé maakte afgelopen weekend in het Australische programma Sunday Night bekend dat ze haar eerste spruit in februari verwacht. Na de show ontstond discussie over haar zwangerschap. Op internet circuleren beelden waarbij het lijkt alsof haar buik in haar jurk 'dubbelvouwt'. Volgens sommigen zou de zangeres haar zwangerschap hebben verzonnen en een kind krijgen via een draagmoeder.

Een woordvoerder van Beyoncé laat aan ABC News weten dat die geruchten 'stom, belachelijk en niet waar' zijn.